Пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев е сезирал Дисциплинарната комисия към централата по повод острите реплики на Димитър Димитров – Херо по повод българските съдии в А група. Наставникът на Черноморец коментира преди дни, че „българският арбитър е нещо гадно, мръсно и поръчково“. Павел Колев се включи на живо в предаването на TV7 „Пред банята“, в което внесе повече яснота по случая.

„Аз сезирах Дисциплинарната комисия, да приемем, че е така. Поемам отговорността, но не смятам, че са грешни действията ми. Живеем в демокрация и всеки има право да казва какво мисли, но това неговото премина всички граници. Не може да сложиш всички съдии под един знаменател и да кажеш, че българският арбитър е нещо „гадно, мръсно и поръчково“. Как ще се чувства Херо, ако заменим „съдия“ с „треньор“. Думите му са недопустими. Това преминава всякаква граница.“, заяви Колев в ефира на TV7.

"Един млад човек, който иска да стане съдия, дали ще иска още, след като постоянно е облъчван от подобни твърдения. Човек трябва да мисли 10 пъти и тогава да говори, особено като служи за пример. Освен това, той не е единственият треньор, който е глобен по този начин. Той трябваше да бъде няколко пъти глобен, защото е малко по-темпераментен. Например Атанас Джамбазки е глобен с 4000 лв. и си ги е платил. Георги Павлов, някакъв директор е в ЦСКА, също е глобен. Тодор Батков, собственик на Левски, също е глобен”, допълни пресаташето на БФС.