Кметът на Благоевград Костадин Паскалев внесе при председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев писмо, с което иска местният парламент да се произнесе за евентуално дялово участие в ПФК „Пирин – Благоевград” АД. Писмото е във връзка с отправени предложения от собствениците на Пирин и след проведена среща между представители на Общинския съвет, кмета и ръководството на футболния клуб.

Считат ли съветниците, че е целесъобразно Община Благоевград да придобие акции в ПФК „Пирин-Благоевград” АД и какъв е разумният обем дялово участие, в състояние ли е Общинският съвет да поеме ангажимент за финансиране на съответното участие на Общината и какъв механизъм за договаряне е разумен в дългосрочен план или счита, че това участие трябва да се материализира чрез инвестиции в спортната база. Това са част от въпросите, за които Костадин Паскалев търси становището на парламентаристите.

В документа градоначалникът пита наложителен ли е апорт на стадион „Христо Ботев” или ще се търси друг механизъм. Съветниците да обявят и отношението си към помощната спортна база в с. Рилци и с. Покровник и да дадат становище каква според тях е перспективата на базите при общинско участие в ПФК „Пирин-Благоевград”АД, настоява още кметът Костадин Паскалев.

Според него благоевградските съветници трябва да се произнесат за перспективата на Спортния интернат, налага ли се Община Благоевград да залага средства за инвестиции в базата, какви изисквания е необходимо да се поставят пред ПФК „Пирин-Благоевград” за развитие на детско-юношеската школа и как Община Благоевград да се включи в управителния и надзорен орган на клуба.

Без принципните отговори на тези въпроси, всякакви разговори с ръководството и собствениците на ПФК „Пирин-Благоевград” са безпредметни, смята градоначалникът, който очаква произнасянето на Общинския съвет, се казва още в писмото до председателя на парламента Костадин Хаджигаев.