"Това, че някои титуляри на Черно море няма да играят срещу нас, не ни успокоява. Напротив, задачата ни се утежнява, тъй като футболистите, които излязат на терена, ще се стремят да докажат, че заслужават да са титуляри и ще бъдат пределно мотивирани". Това заяви помощник-треньорът Локомотив (Пловдив) Петър Пашев относно предстоящото домакинство на "черно-белите" на Черно море в мача от 27-ия кръг, коментирайки информациите, че някои от водещите играчи на съперника ще получат почивка и няма да участват в сблъсъка на "Лаута" в петък в първенството от втората шестица на "А" група.

"Седмицата започна неприятно за нас след тежката загуба от Левски в София, но постепенно настроението сред футболистите ни се повиши. Всички са амбицирани да изиграят силен мач срещу Черно море и да зарадваме нашите фенове с победа. Спас Делев и Янко Сандански са напълно готови за двубоя. Смятам, че и Радослав Димитров ще бъде на линия", каза още Петър Пашев. Той добави, че на този етап извън строя за възстановяващите се от по-сериозни травми Венелин Филипов и Игнат Дишлиев.

В същото време ръководството на клуба пусна в продажба билетите за шампионатния мач срещу Черно море. Двубоят от 27-ия кръг на „А“ група е в петък (24 април) от 20,00 часа на Лаута.