Спортно-техническият директор на ЦСКА Аспарух Никодимов отрече да е водил преговори за нов треньор в Словения. Според изтеклите информации, Никодимов се е срещнал със старши треньора на Марибор Дарко Миланич и го е уговарял за заместник на Милен Радуканов.

„Да, бях в Словения и гледах мач. След това се запознах с Дарко Миланич, но не съм преговарял да идва в ЦСКА. Знаете, че нещата с треньора ги решават собствениците на ЦСКА. Целта на визитата ми бе да гледам няколко футболисти както от Марибор, така и от Олимпия. Съвсем колегиално се запознах и с треньора, но нищо повече“, каза Никодимов. Той допълни, че е харесал изявите на играчите, но не пожела да разкрие повече подробности. „Не само ние гледахме тези футболисти. Много отбори ги искат. Всичко е въпрос на преговори и пари“, коментира Никодимов като не пожела да разкрие подробности около позициите, на които играят.

Мачът, на който Никодимов присъства в Словения, бе дербито на кръга Марибор – Олимпия, който завърши с победа на домакините с 2:1. Освен словенци, в двата отбора играят още футболисти от Македония, Бразилия, Португалия, Хърватия и Сърбия. В момента Марибор е водач в класирането с 73 точки, а Олимпия е на второ място вече с 13 по-малко.