Още един българин може да заиграе в италианската Серия А още тази седмица. Това е младата звезда на Ботев Пловдив Милен Гамаков, който е пред преминаване в Парма, твърди авторитетното издание Tuttomercatoweb. 

Според сайта, висш представител на ръководството на "дуковете" е отпътувал за Сърбия, където да преговаря с хора на "канарчетата". Не се съобщава защо точно в западната ни съседка ще се водят преговорите, но там все още се намира бившият благодетел на пловдивчани Цветан Василев. 

Италианското издание твърди, че началото на преговорите за подписа на младежкия национал започва от 1 млн. евро. Парма е в тежка финансова криза и не може да си позволи такава сума, затова ще се опита да намали цената. 

"Дуковете" отдавна искаха да се подсилят с Гамаков, но така и не успяха през лятото. Но техни представители са следили изявите му цяла есен и са категорични, че може да им свърши работа. 

В тимове от Серия А в момента има двама българи. Това са Ивайло Чочев, който носи екипа на Палермо и Антонио Вутов, който понякога попада в сметките на първия състав на Удинезе.