Един от отборите емблеми на българския футбол – Берое не е стабилен финансово и един турски бизнесмен иска да го купи, да вложи пари и да го стабилизира. Току-виж направил от заралии и нещо повече, като например стабилен фактор в българския футбол.

И типично по български някои хора се опитват да извъртят нещата, дори да ни върнат към турското робство. Да, то определено е исторически факт, който не трябва да се забравя, но живеем в XXI век и трябва да погледнем действителността от реалната страна. А тя е, че в българския футбол не се наливат пари. Останаха само двама бизнесмени, които все още раздават без да им мигне окото – Гриша Ганчев и Митко Събев.

Ясно е, че футболът в страната ни без пари няма как да се развива, а световната тенденция в момента е парите да идват от Изток и най-вече от Азия. На много български фенове сигурно им се иска Лапорта, Морати или някой английски лорд да вземе да издържа любимия им клуб, но действителността е, че само някоя руска офшорка или турски бизнесмен могат да инвестират в отборите от А група (шейховете от Дубай, Катар и Кувейт са се насочили към Премиършип, Серия А и Примера дивисион).

Голяма част от феновете на Берое не искат турски бизнесмен да бъде собственик на клуба. Хубаво, но искат ли да гледат как любимия им отбор догодина изпада във Б група или желаят тимът на сърцето им да го сполети още по-лошата съдба на Ботев Пловдив?

Живеем в XXI век, в период на глобализация и българският спорт, който се намира в тежка ситуация би трябвало да приема подобни финансови инжекции, които идват от съседните ни страни. И в Англия в началото не приеха добре Роман Абрамович и шейх Мансур, но Челси и Манчестър Сити в момента диктуват правилата на трансферния пазар.

Турският собственик със сигурност няма да обезчести Берое. Отборът от Стара Загора завинаги ще запази историята си, а различни поколения фенове ще продължат да го подкрепят, защото това е футболната марка на града на липите. А парите са си пари, те не миришат.