Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов коментира ситуацията с финансовия благодетел на клуба Цветан Василев, който е и собственик на футболния Ботев Пловдив в Спортно шоу Гонг по Дарик радио. Василев разпространи по-рано днес обръщение до "жълто-черната" общественост.

„Това е знак, че той самият връща своето самочувствие и увереност, както и сигнал, че ще оцелее. Много са клубовете, които пострадаха, не само Ботев и Левски. Факт е, че феновете на Ботев достойно подкрепят тима си. Никой не е очаквал този старт на Ботев най-вероятно“, сподели Тити Папазов.

„Вече е очевидно за цялата държава, че сценарият се пропуква на много места. Дори, когато този невероятен мръсник Иван Искров обяви, че са откраднати милиони и ти самият реагира на тази гнусна, долна лъжа“, обърна се Тити към водещия Томислав Русев.

„Трябваше да мине време, за да се види реалната картина. Доста сериозни структури в българската държава вмениха на това общество какъв крадец и лъжец е Цветан Василев. Аз съм пристрастен към него и моите розови очила са реалност. Но един човек има история и когато видиш Цветан Василев на колко клубове помага, се доказва, че неговият проект е социален, а не емоция. Истината постепенно излиза наяве, след този лошо скроен сценарий. Рано или късно държавата ще знае истината и тогава ще питам онези, които сега коментират, какво ще кажат“, заяви още Тити Папазов.

„Следващият спортен министър трябва да тропне по масата. Спортният министър е еднакъв по мощ с финансовия. Трябва спортното министерство да бъде тренирано като значимо министерство за живота на българския народ. Държавата може да измисли механизъм как да работи в спорта. Защо Турция може? Защо в Турция се дава шанс да богатите хора как да дават своите пари“, каза още баскетболният треньор.

„Спокойствието, което съм имал и целта, която ми е била поставена е само една. Цветан Василев каза още в началото , че не е грандоман. Много хора не знаеха, че той е финансовият благодетел на баскетболния Левски. Той никога не е търсил лични изяви. Той искаше школа, защото това има социален ефект“, сподели още старши треньорът на баскетболния Левски.

За Евгения Раданова, която бе определена за служебен министър на спорта, Тити Папазов заяви: „Жени е изключителна българска спортистка и й пожелавам да има волята и характера, да има авторитет и самочувствие да реши проблемите на българския спорт. В последните пет правителства, ако не е любовта на Бойко Борисов към спорта... Той спаси баскетбола във Варна, Ботевград. Но това е заради неговата лична воля и любов към спорта. Но ние не трябва да разчитаме на волята на министър председателя. Говорим за глобално решение на проблемите. Това е единственото нещо, което може да събере хората“, добави още Папазов.

„Но някой става министър и започва да доволства. Така са повечето министри. Повечето са посочени и са използвани за марионетки. Не може да се прави спорт без държава. Човек, който дава близо 20 милиона за българския спорт, сега е разследван. Много големи компании могат да влязат, ако им се даде шанс. Няма преференции. Има как да се дадат възможности. Ние имаме мохикани в българския спорт, а стигаме до там, че да ги критикуваме. Критикуваме тези, които дават милиона. Да, те допускат грешки“, коментира още Тити Папазов.