Вторият в румънския шампионат ФК Пандури проявява много сериозен интерес към французина на Пирин Гоце Делчев Албин Ходза – Алба. Именно това е причината той да пропусне контролата между Пирин и шампиона Лудогорец, която завърши 1:1.

Очевидно е, че наставникът Тенчо Тенев разработва вариант на състава без може би най-добрия си футболист от миналия шампионат. Алба вкара много важни голове през миналата година, но имаше малшанса да се контузи още в 17-ата минута срещу Левски на 10 април. Въпреки че не игра повече от 40 дни, още при завръщането си на терена срещу Локо Пловдив в последния кръг, той влезе като резерва, и само за 10 минути успя да вкара два гола и донесе победата на своя отбор.

Пандури ще играе в Лига Европа, а през миналия сезон дълго време движеше на второ място във временното класиране на местния шампионат. Освен румънски отбор, според мениджърите на Алба, интерес към него има и отстрана на родния Берое.

В същото време стана ясно, че контролата на Пирин ГД с гръцкия Ксанти ще се играе на 4 юли, от 20 часа в едноименния гръцки град. Другата контрола с гръцки отбор – Арис е на 10 юли. Тя ще се играе на 10 юли в Правец.