Локомотив Сф се спря окончателно на варианта Варна и Албена за първия си лагер тази зима. До днес съществуваше вариант отборът да се откаже от черноморската дестинация и да отпраши за курорта Катерини в Гърция.

Всички играчи на червено-черните обаче настояли първата част от подготовката да се проведе на българска земя и в крайна сметка мнението им надделяло, въпреки опасността от нови снегове. Така тимът ще замине за морето в неделя, 13 януари, и ще се върне от там на 26-и. Контролите там са с Волов на 23-и и Спартак Вн на 25-и. Има вероятност обаче Локомотив да отиде в Гърция в края на месеца за няколко дни.

След консултации с отговорните фактори в Албена президентът на Локото Николай Гигов получил уверението, че от комплекса ще се грижат усърдно за почистването на терените, в случай, че атмосферните условия отново се влошат и за тима ще бъдат осигурени добри възможности за подготовка.

Николай Гигов се появи днес на тренировката на подопечните си, след като пропусна първото занимание онзи ден, тъй като бе в чужбина. Босът отвори шампанско и почерпи, за да бъде успешен и пролетният полусезон за отбора му.