Вторият мач между Левски и Динамо Киев няма да се състои. Причина за това са изискванията на двата състава за проверката, които се разминават сериозно. От българския отбор са настояли да се играят само 45 минути, поради липса на футболисти. Украинците пък искат цял мач, защото имат 50 футболисти и искат да им дадат шанс на всичките в двата мача.

Така Юрий Сьомин е решил вместо едно полувреме с Левски, да направи двустранна игра в петък, за когато бе насрочена контролата.

Отпадна и възможността Станимир Стоилов да даде повече възможност за изява на младите в отбора. Тренировката днес включваше тактически занимания с топка. Тя бе наблюдавана и от скаута на Арсенал Боби Бенет.

Сините тренираха след Динамо и това даде възможност на Станимир Стоилов (на снимката) да изгледа заниманието на украинския тим.

Тренировката на киевчани бе водена от италиански кондиционен треньор, който говореше на английски и без преводач.

На излизане бразилците в Левски се засякоха със сънародниците си от Динамо и веднага се сдушиха и поговориха малко. Жоазиньо пръв се зарадва на познати в киевския тим, след него и Карлос се присъедини към групата, а най-емоционално подходи Зе Соарес, който без да му мигне окото отдалеч се провикна на португалски, така че да го чуят всички.

В началото на тренировката веселие в „синия” лагер предизвика включилата се напоителна система за поливане на тревата (на снимката горе). Станимир Стоилов не обърна никакво внимание на „изкуствения дъжд” и продължи заниманието. Футболистите пък приеха водата като разнообразие и също не спряха да се подготвят.

Само Сашо Киров се готви индивидуално, докато останалите направиха и двустранна игра на половин терен.

Шакиб Бензукан днес отпътува за България, но с доза нежелание, по две причини. Първата, че ще пътува сам, а втората, че в България е много студено.

В телефонен разговор с Майкъл Чорни Станимир Стоилов днес му е честитил рождения ден от името на целия отбор. Чорни е обещал да се върне в Израел и в неделя да присъства на мача на сините с Динамо Киев.