Делото на двамата мароканци в Левски Юсеф Рабех и Рашид Тиберканин бе отложено за 8 юли от Софийския градски съд по искане на защитата на двамата.

Съдебното производство се отлага за втори път заради ангажименти на адвокатите на Рабех и Тиберканин. Първият път адвокат Ненов и адвокат Симеонов не се явиха, а сега помолиха съдията за отлагане, тъй като след половин час ги чака друго дело. Делото на двамата трябваше да започне в 15:15 часа, но започна с 45-минутно закъснение, тъй като в залата се гледаше друго производство от същия съдия.

Преди започването на делото спортно-техническия директор на Левски Даниел Боримиров дойде в съда да изкаже своята подкрепа към двамата обвиняеми. Боримиров размени няколко думи с адвокатите на играчите на „сините”, а след това си тръгна. Любопитното е, че при снемането на личните данни на двамата Рашид Тиберканин се оказа белгийски гражданин. Следващото заседание ще бъде на осми юли от 13:30 часа, съобщава БГНЕС.

Двамата футболисти са обвинени в хулиганство и нанасяне на леки телесни щети на таксиметров шофьор при инцидента, който се случи през ноември и ако бъдат признати за виновни Рашид Тиберканин може да получи две години затвор, а Юсеф Рабех може да попадне зад решетките до три години. Обвиненията, които Прокуратурата е повдигнала срещу играчите на „сините” са следните: срещу Рабех е „за нанасяне на лека телесна повреда”, а обвинението към Тиберканин е „за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда”.