Прелестната съпруга на полузащитника на Спартак (Вн) Бойко Величков – Илияна ще се яви на конкурса Мисис България, който ще се проведе в петък. Така за втора поредна година футболна съпруга може да грабне короната за най-красива омъжена жена у нас. Както знаем, миналата година тази чест се падна на дамата на сърцето на нападателя на Селта и юноша на ЦСКА Владимир Манчев - Елеонора. Нора по-късно стана носителка и на световната корона.

„Червената връзка” обаче е единствената, която може да свърже двете дами. За разлика от предишната победителка, Илияна има изключително богат опит по модните подиуми. Близо осем години от живота на една от основните кандидатки за приза Мисис България са минали под светлините на прожекторите на подиумите в Милано, Париж, Кан, Венеция. Според близки до семейство Величкови те в никакъв случай не искат да копират Владо и Елеонора. Целта на Илияна е да покаже, че дори и превърнала се в домакиня българската жена може да бъде ослепително красива.

В момента тя се занимава с отглеждането на двамата наследници на футболиста - Петър (5г.) и Кристиян (1г.). Самият Бойко, когато научил за идеята жена му да се впусне тази авантюра бил категоричен :"Аз отдавна съм ти присъдил този приз". Сред най-яростните привърженици на Илияна и може би основни инициатори на нейната кандидатура са футболистът на Славия Борислав Павлов и съпругата му Ади, на които Бойко и Илияна са кумове.