Пирин Благоевград победи Беласица с 3:2 в една от най-качествените контроли от този подготвителен период. Проверката се игра в Кресна.Благоевградчани започнаха много силно Марио Метушев пропусна на два пъти невероятни положения, като вторият път остана очи в очи с вратаря Бахтарлиев.

Петричани отговориха с далечен удар на Господинов от 25 метра, който вратарят Иваников майсторски спаси. В 29-та минута малко изненбадващо Дюлгеров откри резултата за Беласица след грешка на защитата. Юношата на Пирин 2001 подразни агитката на Пирин, която бе дошла със специален автобус за мача и трима от най-запалените ултраси нахлуха на терена, но бяха навреме спрени от изпълнителния директор на Пирин Малин Халачев.

Две минути по-късно Лачезар Дафков с глава след ъглов удар изравни резултата. В 37-та минута друг бранител Юлиан Попев получи удобна топка в наказателното поле и със силен удар изведе благоевградчани напред в резултата.

Неприятна контузия получи Ризов от Пирин, който бе ударен лошо с лакът и още на полувремето бе закаран в Благоевград с разбита уста.

След почивката играта малко по избледня, като двата отбора си размениха по един гол от дузпи. Най-напред в 62-та минута Дубала бе спънат на границата на наказателното поле и футболистите на Пирин награбиха петричкият рефер Росен Стоянов, който даде дузпа в полза на петричкия отбор. От бялата точка Добри Орловски изравни за 2:2, но радостта на петричани трая само три минути.

Влезлият като резерва вратар Манолов събори Марио Метушев и капитанът Светослав Дяков от дузпа донесе победата на своите. По този начин новакът в групата на майсторите остана без загуба в контролните срещи.