Въпросът коя телевизия ще излъчва шампионата в А група остана без отговор и след днешното заседание на Изпълкома. Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че в централата е получено писмо за споразумение с bTV и поради тази причина утре босовете на футболните клубове ще се срещнат, за да вземат окончателно решение.

“Получихме писмо за споразумение с bTV, затова утре викам професионалните клубовете, утре следобед или в понеделник ще имаме яснота. До момента няма договор, има само писма за намерения от две телевизии”, заяви Михайлов.

Относно предаването на мача за Суперкупата, шефът на БФС коментира: “Най-вероятно bTV отказват, чакаме писмен отговор, за да може евентуално да намерим друга телевизия да предава мача“.

“Каквото трябва е направено, има преговори с телевизии. bTV няма оферта за новото първенство. Една от офертите се доближава. Договорът с bTV беше 3+2 години, тежко е, тежко е и на телевизиите, тежко е и на клубовете, затова толкова дълго се преговаря”.

“Този, който вземе лиценза после може да продава на други телевизии. Има интерес към Б група, той е от кабелна телевизия. Който вземе лиценза, държи правата и за Б групите и може да използва този интерес, за да се облекчи финансово”.

След като му бе съобщено, че Бойко Борисов е обещал пари на БНТ, за да може националната телевизия да предава първенството, Михайлов сподели: “Щом той го е казал е истина, може само да му се благодари. Ние сме в преговори, той помага доста на спорта и в частност на футбола. Като някой не иска да плати трябва да се преговаря до последно. Ако трябва няма да даваме първенството. Но щом премиерът е дал пари на БНТ, значи първенството ще се предава по телевизията. Ние ще си търсим правата, БФС защитава клубовете”.

Относно смъкването ни в четвърта урна за жребия за Световното през 2014 в Бразилия, бившият вратар коментира: “Преди един месец бяхме в трета, сега в четвърта, но жребият е жребий. Преди сме били в трета, във втора, но не сме се класирали. Дано да имаме добър жребий, но трябва да се съсредоточим върху израстването и изграждането на отбора”.