Футболистите на Локомотив (Пловдив) отложиха бойкота на тренировките за края на седмицата. Още преди няколко дни от щаба на „смърфовете” обявиха, че ако липсва яснота около бъдещето на клуба ще се стигне и до бойкот на тренировките. Днес обаче играчите решиха да тренират до края на тази седмица въпреки напрежението, което е обхванало тима. Дори в сряда „чернобелите” ще играят контрола с Беласица. Ако до края на седмицата обаче няма яснота нещата в тима могат да излязат извън контрол и футболистите да започнат да търсят други опции за развитие.

В същото време три от водещите фракции сред ултрасите на клуба излязоха с поредната декларация против турския кандидат-купувач на Локомотив Левент Назифоглу. За сметка на това обаче се очаква утре бизнесгрупата към фенклуба на „чернобелите” също да излезе със свое становище по въпроса, като предварителните нагласи са свързани с подкрепа на турските бизнесмени. Самият Назифоглу не се е отказал да закупи клуба, въпреки настроенията на част от запалянковците.

Междувременно към лагера на Локомотив в Банско се присъедини и 17-годишния десен защитник на Марица Георги Неделчев. Играчът ще бъде картотекиран като юноша, а в последствие ще бъде платен на Марица по тарифите на БФС.