Левски разгроми с 6:2 Ботев в мач от 10-я кръг на А футболна група. „Сините” надиграха категорично съперниците си от Пловдив пред около 6000 зрители на Националния стадион „Васил Левски”.

Шампионите не оставиха никакви шансове на „канарчетата”, като успяха да им „свият крилата” още през първото полувреме на двубоя. Футболистите на „сините” решиха срещата в рамките само на три минути, след като от 1:1, успяха да направят резултата – 4:1, а след последния съдийски сигнал за първата част двата отбора са оттеглиха на почивка при 5:1.

С голове за Левски се отличиха именникът Димитър Телкийски, Христо Йовов, Даниел Боримиров, Николай Димитров, Седрик Бардон, Живко Миланов, докато за гостите вкараха Георги Христов и Йордан Минев.

Първото полувреме на двубоя започна с изненадващо добра игра на „канарчетата”. Футболистите на Тенчо Тенев поведоха на Левски още в 13-та минута - Йордан Минев преодоля Живко Миланов, влезе в наказателното поле на шампионите, подаде на Георги Христов, който прати топката в мрежата на Георги Петков.

В следващите няколко минути се изви „синя” вихрушка пред вратата на Лилчо Арсов, момчетата на Станимир Стоилов смазаха „жълто-черните” с пет безответни гола само до края на първото полувреме, през което с добра игра се отличиха Христо Йовов и Даниел Боримиров.

Именникът Димитър Телкийски успя да изравни резултата в 28-та минута от пряк свободен удар. 11 минути след това Христо Йовов бе изведен в наказателното поле на Ботев, копна топката майсторски над Лилчо Арсов и я вкара в мрежата на „канарчетата” за 2:1.

Последваха още няколко шеметни минути за шампионите. В 41-та Николай Димитров центрира от ъглов удар, вратарят на гостите отби топката с ръка, тя попада на гърдите на Боримиров, който я овладя и стреля мощно във вратата на пловдивчани.

60 секунди след това Николай Димитров направи резултата 4:1. Преди почивката падна още едно попадение. Седрик Бардон вкара за 5:1 в даденото от съдията продължение.

След почивката превъзходството на „сините” футболисти продължи. До края на двубоя обаче двата отбора успяха само да си разменят по едно попадение.

В 58-та Живко Миланов се оказа най-съобразителен след центриране от корнер и прати кълбото в мрежата пазена от Лилчо Арсов с глава. 

В последните минути на двубоя Дормушали Саидходжа опита да изненада стража на шампионите Георги Петков, но безуспешно. За сметка на това във втората минута от продължението на мача Йордан Минев получи топката в наказателно поле и я прати със силен шут в мрежата на Левски за крайното 6:2.

След този успех „сините” се изкачиха на първото място във временното класиране на А група, като се изравниха по точки с ЦСКА – 25, но „червените” са с мач по-малко, преди да се изправят утре срещу Черно море. Ботев Пд заема 10-та позиция с 9 точки, колкото имат 9-я и 11-я в таблицата Спартак Вн и Черно море.