Цели два часа и 20 минути продължи заседанието на Дисциплинарната комисия, на което основният казус бяха инцидентите от мача Рилски спортист – Левски. В крайна сметка случаят бе отложен за следващата седмица, поради неяснота около събитията и разнопосочни твърдения на основните действащи лица.

Президентът на Рилски спортист Юри Галев бе изслушан от дисципа, след което стана ясно, че той обвинява феновете на Левски, че са уцелили с предмет масажиста на самоковския тим и едно дете от публиката. Галев няма преки доказателства за твърденията си, а ги е научил от масажиста и други свои служители.

Валентин Михов дойде специално да провери написаното от делегата на мача, и си тръгна след 20 минути.

Видео материалът на Канал 3 не показва, че някой е бил уцелен с предмет от феновете на Левски.

Четвъртият съдия на двубоя Ивайло Петров също бе изслушан, като е заявил, че не е видял подобно нещо. Останалите длъжностни лица не описват в докладите си да са станали свидетели на такива инциденти.

В доклада на делегата и съдиите обаче е посочено, че изпълнителният директор на Левски Наско Сираков е влизал в съдийската стая, макар и с разрешение. По тази причина от дисциплинарната комисия привикват следващия вторник Наско Сираков, Юри Галев – отново, с писмени показания и главния съдия на Рилски спортист – Левски – Александър Костадинов, и длъжностно лице от полицията.

От дисципа призовават ако някой разполага с видеозаписи, онагледяващи предполагаемите инциденти, да ги предоставят като доказателство.

Междувременно, Левски бе глобен засега с 1000 лева за хвърлени предмети без последствия.

Ако бъде доказано, че някой е пострадал от хвърлените от публиката на „сините” предмети, Левски е заплашен с лишаване от домакинство.

А група

Владислав Златинов – Локо Пд – 1 среща 1000лв

Янко Костурков, Марек – 1 среща, 300 лв.

Танко Дяков, Вихрен – 1 среща, 250лв.

Иван Редовски, Марек – 1 среща, 1500лв.

Ивайло Петев, Марек – 1 среща, 1250 лв.

Едуардо дос Сантос, Беласица – 1 среща, 250лв.

Спартак Вн и ЦСКА – по 100 лева за хвърлени предмети

Венцислав Маринов, Спартак Вн – 1 среща, 300 лв.

Христо Арангелов, Спартак Вн – 1 среща, 250лв.

Йордан Тодоров, ЦСКА – 1 среща, 1000лв.

Тиаго Силва, ЦСКА – 1 среща, 1500лв.

Диян Генчев, Черно море – 1 среща, 300лв.

Дончо Атанасов, Берое – 1 среща, 750лв.

Здравко Тодоров, Берое – 1 среща, 250лв.