Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде открит в края на месец септември тази година, цената му възлиза на 14 млн. лева. Това обяви членът на Управителния съвет на Левски Иво Тонев.

„Сектор А ще бъде напълно завършен в края на септември или началото на октомври. Единственото нещо, което може да забави малко откриването му е козирката. Изграждането на сектора струва 14 млн. лева. Той ще се самоизплаща. Всички приходи от билети в началото ще отиват за изплащане на дължимото към строителите“, коментира Тонев в интервю за bTV.

Тонев даде за пример Втора дивизия в Гърция, където според думите му, билетите струват по 18 евро.

„За този сектор цените на билетите ще бъдат много по-високи. Това е нещо, което се прави за първи път в България. Няма и да се появи скоро, ако някой луд като мен не започне да прави такова нещо. Преди една година строежът бе спрян за 25 дни. Имаше проблеми, беше много трудно. Бях абсолютно сам. Единствените хора, които ми помогнаха бяха фенклуба в Червен бряг. Те събраха в една стъклена кутия – 495 лева. Искрено им благодаря. Тези средства и помощ за мен са много по-важни от всички тези, които сега стоят и се подсмихват. Когато бъде открит сектора, ще сложа тази кутия на видно място, за да се вижда от всички“, допълни Тонев.