Нито Живко Петков, нито Любомир Божинов са отстранени от отбора. Това заяви днес пред БТА изпълнителният директор на  Нефтохимик Костадин Джамбазов.

Той изрази учудването си, че се пускат в общественото пространство подобни неща. И двамата тренират с основната група и ако старши треньорът Златко Янков реши да ги използва в мачовете, ще го направи, каза  още шефът на "шейховете".

В сряда от 19.00 часа Нефтохимик играе градско дерби с  Черноморец на стадион "Лазур", а изпадналият и на теория "зелен" отбор все още няма яснота къде ще играе домакинските си мачове в Б група.

"Да, действително имаме договор с Йордан Лечков за  използването на стадиона в Сливен за една година. Но никой не е казал, че нещата са 100% в тази посока. За нас това е  краен вариант, а не първи."

"Ние сме от Бургас и целта ни е да  играем в града или съвсем близко до града, за да улесняваме  максимално нашите привърженици", каза още Джамбазов.

Той заяви, че играчите от зеления отбор няма да излизат на  лагер преди дербито, а единственият проблемен играч Михаел Орачев е напълно готов и може да вземе участие в мача.