Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Емил Наков е напуснал България, според информация на Gong.bg . След смъртта на Александър Тасев, актуален е въпросът кой ще управлява пловдивския клуб. Оказа се, че на документи клубът се управлява от фирма, чийто едноличен собственик е Емил Наков. Той е шеф на Управителния съвет на Локомотив Пд. Днес присъства на погребението на Александър Тасев и пред колега журналист е споделил, че се отказва да се занимава с футбол.

Според близки до Наков, днес той е напуснал страната ни и от мерки за неговата сигурност. Последователно той преживя трагедиите с последните двама президенти на пловдивския Локомотив. През 2005 година бе убит Георги Илиев, а преди дни и Александър Тасев.

Вчера след мача на „смърфовете” Емил Наков заяви пред журналисти, че вече не му се занимава с футбол. „Аз този мач го играх преди две години. Нямам сили, не съм птица феникс”.

Потърсихме боса за коментар, но мобилният му телефон отговаряше на македонски, че няма връзка с него. Това потвърди информацията, че е напуснал България. Ще търсим потвърждение дали е станало и от съображения за сигурност, както твърдят негови близки.