Информацията, че Славия окончателно е осъдила БФС по делото за отказ от картотекиране на футболиста Илия Илиев, не отговаря на истината. Днес от БФС разпространиха внесена от тях жалба по член 208 от АПК срещу решение 408 от 8-и декември миналата година на Административния съд- София-град.

От БФС отричат, че централата е изпуснала срока за обжалване и подобно твърдение противоречи на истината. Жалбата е внесена в законов срок и е достъпна за медиите, които желаят да я публикуват.

Вчера бе оповестено, че Славия окончателно е осъдила БФС за отказа на централата да картотекира футболиста Илия Илиев в белия клуб за пролетния полусезон на миналото първенство.

Както е известно, Илия Илиев разтрогна договора си със Сливен по вина на клуба заради неизплатени суми по договорите след няколко заседания на Арбитражния съд на БФС. След това обаче централата категорично отказа да го впише в състава на Славия за пролетта на 2010-а година, а според хора от Славия и адвокати на играча, това е станало под натиск на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, по това време президент на ФК Сливен 2000.