Ръководството на Амкар Перм отрече информациите, че братът на Георги Пеев – Даниел, ще подпише с руския клуб. Спортният директор на пермския отбор Виктор Засулский заяви пред местната преса, че 26-годишният играч на Славия действително е бил наблюдаван, но не е ставало дума за преминаването му в Амкар.

„Гледахме Пеев-младши в игралия се наскоро контролен мач на Амкар със Славия, но за негов трансфер не е ставало и дума”, сподели Виктор Засулский.

При завръщането на Славия от лагера в Турция президентът на „белите” Венци Стефанов заяви, че Дани Пеев ще изкара пробен период в Амкар между 19-ти и 21-и февруари. Тази информация не бе потвърдена от босовете на руския клуб, а братът на Дани Пеев – Георги, дори сподели пред „Спорт-експресс”, че всичко това е плод на медийни спекулации.

„Не знам дали може да се вярва на нашата (българската – бел.авт.) преса, която съобщи например, че аз се отказвам от националния отбор, въпреки че никой не ме е питал за мнението ми. А за намеренията на Амкар, сигурно щях да бъда първият, който ще разбере. Разбира се, на мен много ми се иска да играя в един отбор с брат ми, но това решение е от компетенцията на старши треньора и ръководството”, сподели Георги Пеев.