Районният съд в Стара Загора осъди двама фенове на футболен клуб Берое, които за малко не предизвикаха сбиване с агитката на Славия след мача в събота.

Съдът наложи на 20-годишен мъж от старозагорското село Хрищени глоба от 400 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия от една година. 26-годишният старозагорец В.Г. вече е осъждан по закона за футболното хулиганство през миналата година. Сега той трябва да плати глоба от хиляда лева и няма да посещава спортни срещи у нас и в чужбина в продължение на две години.

След мача между Берое и Славия на 1 март двамата се отправили към автобуса, с който пътували привържениците на гостуващия софийски отбор. Полицаите ги забелязали и се опитали да предотвратят сблъсък с излизащите фенове на Славия, като помолили старозагорците да преминат на другия тротоар. Двамата не се подчинили. Единият започнал да рита и да плюе по автобуса, а другият – да изхвърля сакове от багажното отделение по улицата. Полицаите успели да предотвратят сбиване между агитките на двата отбора.

Нарушителите били задържани в РПУ-Стара Загора за 24 часа. На следващия ден състав на Районния съд е наложил административни наказания на двамата мъже.