Кадровите проблеми в отбора на Локомотив Пловдив продължават да се увеличават, след като още двама футболисти отпадат от сметките на Стефан Генов за двубоя от турнира за Купата на България срещу Калиакра в Каварна Заради наказание срещата пропуска Петър Кюмюрджиев, а поради травма аут е Ангел Йошев. Така проблемите пред Стефан Генов се увеличават, тъй като е малко вероятно някои от контузените играчи на „смърфовете” да се възстанови до сряда.

„Чакам доктора, за да ми каже какво е състоянието на Димитър Илиев и Фелисиен Сингбо, но предполагам, че няма да бъдат готови за сряда. Най-добре от контузените са Даксон и Комленович и ми се иска да мога да разчитам на тях срещу Калиакра. Със сигурност обаче ще знаем дали те са готови утре. Вместо лазаретът ни да се изпразва, той продължава да се пълни и това няма как да не ме притеснява”, заяви Генов.

Наставникът на Локо Пд не отписва мача за Купата, но признава, че най-важният двубой за „смърфовете” е този със Славия през уикенда.

„За всеки отбор е чест да играе за Купата на България, но ние мислим най-вече за Славия, тъй като ситуацията, в която се намираме в шампионата е незавидна и се нуждаем от точки”, коментира още Генов.

Със сигурност в групата на двубоя срещу Калиакра ще попаднат още състезателите от юношеската формация. При загубата от Литекс пък в разширения състав на Локо Пд за първи път попаднаха седем младоци от школата.