Дългоочакваната сделка за продажбата на Ботев Пловдив все още не е факт. На продължила повече от час пресконференция в Пловдив самопровъзгласилото се за ново ръководство на „жълто-черните” представи своите членове.

Президентът Маркос Орнела не пристигна на срещата, като обяснението бе, че полетът му е закъснял. Пред журналистите и десетина фена се изправиха генералният директор Франческо Салерно, спортният такъв Малу Мпасинкато, двама строителни предприемачи, адвокат и счетоводител.

След като стана ясно, че юридически собственик на Ботев все още е Димитър Христолов, в залата настана бъркотия, в която един през друг говориха журналисти, фенове и хората от ръководството.

Все пак всичко завърши с аплодисменти и много обещания от страна на италианците, че няма да се повтори фиаското с Ирена Кръстева.

Салерно се закле, че управлението на клуба вече е в негови ръце и поиска време, за да се изгладят последните елементи по финализирането на сделката. Той обеща, че преди двубоя с ЦСКА от следващия кръг в Пловдив ще бъдат представени както президента Орнела така и всички хора свързани с новия Ботев.