Бранител от чужбина трябва да се присъедини в близките дни към Литекс, съобщи старши треньорът на „оранжевите” Ферарио Спасов за Гонг. В момента се водят преговори за въпросния играч. Защитникът може да пристигне на лагера в Тетевен до събота и да вземе участие в първата лятна контрола на тима срещу Спартак Плевен.

„Ако този футболист дойде, селекцията ми ще е готова почти на 100%. Да привлечем нападател не ни е фикс идея. В този състав спокойно може да започнем първенството”, каза още Спасов. Той добави, че в следващите дни пълноценни тренировки с тима трябва да започнат леко контузените Сандриньо, Венков, Йеленкович и Камбон.

Днес Литекс отново тренира триразово.

Наставникът на „оранжевите” сподели, че е гледал мача на венецуелския национал Сичеро срещу Боливия от Копа Америка. „Сичеро имаше нещастието да си отбележи автогол и отборът му да започне неуспешно в турнира. Ще се радвам Венецуела да продължи, но същевременно колкото по-бързо приключи участието си, толкова по-бързо ще го имам на разположение”, заяви шеговито Спасов.

„Нито един тим в УЕФА не може да бъде подценяван, независимо в кой кръг го срещаме. Ние сме длъжни да елиминираме съперниците си”, заяви треньорът на Литекс. Той съобщи, че има желание около 24 футболиста да пътуват за подготвителния лагер в Германия.