Сериозни проблеми е имала великотърновската футболна делегация в края на лагера в Диарбекир. Стомашен вирус е налегнал играчите и в събота вечерта осем от тях са били откарани в болница и поставени на системи. В неделя етърци летяха със самолет от Диарбекир за столицата Анкара. Играчите бяха настанени за два часа в хотел, за да отдъхнат, и оттам поеха към базата на "Генчлербирлиги", информираха от пресслужбата на клуба.

Мачът, завършил 1:1, не се игра на официалния стадион "19 май", а на един от помощните терени. Условията за футбол в Анкара сериозно впечатлиха. Тимът разполага с модерна база, с отделна сграда за представителния отбор и друга, в която отсядат подрастващите от детско-юношеската школа. Терените са четири с прекрасно тревно покритие за разлика от тези в Диарбекир. Трите бяха с естествена, а четвъртият - с изкуствена трева.

Треньорът на домакините заложи до голяма степен на основния си състав, като само четири бяха новите играчи в групата в сравнение с последния шампионатен двубой. "Генчлербирлиги" още няма загуба тази сезон - след третия кръг е с една победа и две равенства.

Цанко Цветанов пък не можеше да разчита на Мартин Станкев и Костадин Гаджалов, които бяха в най-тежко състояние от вирусното заболяване.

Веднага след мача "виолетовите" тръгнаха с автобус от Анкара за В. Търново, като пътуването продъжи над 15 часа и се прибраха днес по обяд.

"Доволен съм от представянето във втората контрола срещу един от добрите отбори в Турция. Мисля, че бяхме равностойни, дори в повечето моменти превъзхождахме отбора на "Генчлербирлиги". Играчите ми се стараят всеки мач да подобряват играта си. Но отново допускаме много лесно гол, без да има реална ситуация. Може би е необходима работа за психиката, защото правим детински грешки. Като цяло резултатите от контролите не са важни, важни са тези от първенството. Аз се надявам, че най- накрая и там, показвайки тази игра, ще успеем да постигнем резултати", коментира Цанко Цветанов. Наставникът остана в Истанбул и обеща да говори повече след завръщането си.