Отборите на Черноморец и ЦСКА не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си във втория кръг на А група. Мачът на стадион „Лазур“ приключи при резултат 1:1, а головете реализираха Траян Дянков, който си вкара автогол през първата част и Яник Боли, който бе точен през второто полувреме. Така двата тима спечелиха първите си точки в шампионата, след минималните загуби в първия кръг с по 0:1 от Левски и Литекс.

Двата тима започнаха много мудно двубоя, като в първите 15 минути на срещата, играта се води предимно в центъра на терена без никакви опасности пред двете врати. Все пак домакините, които бяха подкрепяни от близо 7000 свои привърженици, пробваха няколко по-интересни атаки, но без особен успех.

Последва лек териториален натиск от страна на домакините, който обаче противно на логиката, доведе до попадение за ЦСКА. След хубава контраатака в 22-ата минута, Антон Карачанаков напредна много добре, преодоля двама бранители на Черноморец и подаде към Присо в наказателното поле. Там камерунецът пробва центриране, което обаче бе засечено от капитана Траян Дянков в собствената си мрежа.

Веднага след попадението, домакините се вдигнаха на щурм и набързо организираха няколко опасни атаки към Томаш Черни, които обаче не доведоха до изравняване. Отговорът на „червените“ дойде чрез Килиън Шеридън, който стреля от движение, но ударът му бе отразен от Колев.

До края на първата част футболистите на Стойчо Младенов предимно се защитаваха, но домакините така и не успяха да се възползват от защитната игра на своя противник.

Второто полувреме започна по подобие на първото, а реферът Радан Мирянов бе принуден да прекрати за около две минути срещата, заради хвърлените димки и бомбички от страна на агитката на ЦСКА. След близо час игра, наставникът на домакините Димитър Димитров направи дойна смяна, пускайки в игра Йорданов и Филипов. Този ход на специалиста раздвижи играта на Черноморец, които започнаха да действат по-активно в предни позиции. Това доведе до създаването на няколко интересни положения пред вратата на Томаш Черни, който в 70-ата минута трябваше да извади топката от собствената си мрежа. След центриране отляво, нападателят Яник Боли бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, където със силен шут под плонжа на Черни успя да изравни.

Още в ответната си атака футболистите на ЦСКА имаха чудесна възможност отново да излязат напред в резултата. Карачанаков получи топката и стреля опасно, Колев изби коженото кълбо, което попадна точно в краката на Присо. Камерунецът обаче се засуети и не успя да отправи удар към опразнената врата, а вместо това бранител на домакините изби в корнер.

Осем минути преди края на редовното време, гостите отново имаха възможност да контраатакуват опасно. Карачанаков получи в наказателното поле и стреля незабавно, но топката срещна десния страничен стълб на гредата, а след последвалия удар на Килиън Шеридън тя излезе в аут. Нападателят имаше нов шанс да донесе трите точки на своя тим, но негов изстрел отново не попадна в рамките на гредата.

ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА 1:1

0:1 Траян Дянков 22' (автогол)

1:1 Яник Боли 70'

Стадион: Лазур, 7000 зрители

Рефер: Радан Мирянов