Гласеният за нов президент на Ботев Пловдив Марко Орнела се срещна с тарторите на агитката след мача със Славия снощи. Той пристигна специално заради привържениците, на които им бе обещано, че в края на седмицата ще има приятни изненади. Строителният предприемач е гарантирал пред публиката, че до сключването на сделката остават само формалности.

Орнела е останал много впечатлен от публиката на мача с „белите”, като впечатленията му не са преки, а по информация от треньора Енрико Пичони. Италианецът е обещал сериозна селекция през зимния трансферен прозорец и дългосрочни инвестиции в клуба.

След срещата, на която присъства и новият изпълнителен шеф Франческо Салерно, адвокатите на Орнела и Христолов седнаха да доуточняват последните детайли по договора за продажба.

Днес групата италианци се прибира на Апенините и в края на седмицата ще дойде отново в Пловдив. Преди двубоя с Локомотив София новото ръководство на Ботев Пловдив ще даде пресконференция, на която ще бъде представен генералния спонсор на клуба. До тогава се очаква сделката да е приключила и на документи.