„Предстои ни тежък мач срещу Марек в Дупница. Ще се опитаме в предстоящия двубой да измием срама от загубата срещу Черно море, макар, че тя ще ни тежи през всичките следващи шест месеца”, коментира на пресконференция днес наставникът на Спартак Варна Атанас Атанасов - Орела.

„Имаме нужда от точки, така че ще търсим положителен за нас резултат. Длъжници сме пред ръководството на отбора за допусната загуба”, каза още Орела.

Според него силните страни на Марек са големият хъс, който придават футболисти като Анжело и Янек Кючюкови, Евгени Йорданов, Димитър Георгиев.

Според треньора на Спартак Марек не е добре физически и може да допусне грешки в дефанзивен план. Надеждите на Атанасов са неговият отбор да покаже мъжката игра от повечето мачове през есента, с изключение на последния срещу Черно море.

Според наставникът на соколите футболистите са приели неуспеха в дербито по различен начин. Едни го изживяват по тежко, а други така, все едно са загубили от Байерн Мюнхен.

Атанас Атанасов - Орела не скри, че ще има промени в отбора през зимната пауза. Ще бъдат привлечени футболисти, както в защитата, така и в средната линия и нападение. Акостирането на Радостин Станев в Спартак със сигурност ще наложи преотстъпването на един от настоящите вратари на тима в друг отбор.