Хърватският защитник Ваня Дзаферович е с голям шанс да дебютира официално за Локомотив София срещу Литекс в сряда.

Привлеченият през зимата бранител пропусна всички мачове досега, тъй като за него нямаше свободно квота за чужденци извън ЕС.

По информация на Гонг Дарко Савич най-сетне ще бъде произведен в български гражданин утре, което ако стане факт ще отвори място за Дзаферович в отбора.

Русокосият защитник дори попадна в разширената група от 19 футболисти на „железничарите”. Самият Савич също попадна в нея, след като пропусна последните два мача заради контузия.

В състава се завръща и друг защитник Диян Дончев, чиято травма също отшумя. За сметка на това двубоят с ловчанлии ще пропусне Иван Пасков заради натрупани картони.

Очаква се на утрешното заседание на дисциплинарната комисия да бъдат наказани и двамата помощник треньори на Локомотив София Антон Велков и Димитър Васев, които протестираха остро срещу съдията Цветан Георгиев заради неотсъдена дузпа в края на мача с Вихрен.

Шефовете на Локо София проведоха сериозен разговор с футболистите на днешната тренировка, тъй като отборът няма победа в последните си няколко мача.