Новото попълнение на Левски Агиеманг Опоку заяви пред GhanaWeb, че се чувства страхотно в България. Пред изданието, ганайският футболист говори за бъдещето си в националния отбор, както и за времето, в което бе извън терените заради контузии.

Ето и интервюто на Опоку пред колегите от Гана:

Агиеманг, как се чувстваш в новата среда в България?

Всичко е фантастично. Всичко ми харесва тук.

Как върви предсезонната ти подготовка досега?

Всичко е добре. Харесва ми как нещата се развиват досега и вярвам, че ще направим голям сезон.

Левски София загуби титлата в миналия шампионат от Лудогорец. Левски има 26 титли в историята си. Надяваш ли се, че ще можеш да им помогнеш на Левски да спечели отново титлата?

Разбира се, да. Вярвам, че можем да сме първи, това е един от приоритетите ни в предстоящия сезон. Вярвам силно, че можем да спечелим титлата.

Ти си футболист с голяма физика и сила. На това ли мислиш да разчиташ в новата кампания, или ще надбягваш бранителите и ще създаваш положения за нападателите. Ще вкарваш ли?

Да, това винаги са били най-силните ми предимства. Ще разчитам на максимум на тях.

От известно време не си национал на Гана, заради контузии. Ще използваш ли Левски, за да се върнеш отново в представителния тим на Гана?

Основната ми цел е отново да намеря формата си. Националният тим винаги ще го има. Така че, ако си върна формата, и треньорът хареса представянето ми, ще се върна. Но сега основното за мен е да работя здраво и да си върна формата.

Как ще опишеш периода, в който бе извън терените като футболист на Ал-Сад, заради контузия?

Не бе лесно, въобще не беше лесно. Но нямаше какво да направя, така че се концентрирах единствено върху възстановяването си.

Преди да се контузиш, редица френски отбори бяха пратили оферти до Ал-Сад за теб. Тогава обаче отборът ти отказа предложенията...

Притеснително беше, да. Жалко е, защото ме искаше добър отбор, но докато текоха преговорите се контузих. Жалко.