Футболистът на Черно море Бакари ще бъде опериран до дни, предават от клуба. Изследването с ядрено-магнитен резонанс на контузения топ-футболист на "моряците” е показало скъсана предна кръстна връзка на коляното. Клубният лекар д-р Стефан Петров коментира, че до няколко дни ще се реши кога може да бъде проведена хирургическата интервенция. След нея ще се знае колко време ще продължи възстановяването на играча, но опитът сочи, че е поне няколко месеца.

Същевременно по-рано през деня варненци направиха встъпително занимание. По-късно се очаква наставникът Никола Спасов да проведе тренировка с топка. Преди това е предвиден видеоразбор на мач на противника от втория предварителен кръг за Лига Европа – Динамо Минск.

Мачът срещу беларусите е в четвъртък от 20 ч. на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. За него в понеделник и вторник (13 и 14 юли) от 9,30 до 17 ч. се продават билети на "Тича".  На "Лудогорец Арена" ще има от ценните хартийки в сряда и четвъртък. Националният фен-клуб на Черно море организира екскурзия до Разград, която е на стойност 10 лв.

Припомняме, че освен в Лига Европа варненци имат от тази седмица и мачове в първенството. Програмата на първите 3 кръга на А група е ясна – в неделите (19 и 26 юли, и 2 август) "моряците" играят съответно с Пирин в Благоевград, приемат шампиона Лудогорец и със Славия в столицата. И трите срещи са от 18,30 ч.