Бразилският футболист на Миньор Перник Евертон Джилио-Том претърпя операция на малкият пръст на ръката си и ще бъде извън игра в рамките на три седмици, научи Гонг.

Том отбеляза гол по време на мача Славия - Миньор Перник, но главният съдия Иван Кирилов не зачете попадението. При съприкосновението на бразилеца с бял защитник, кутрето на Том бе счупено и той бе откаран в „Пирогов“.

„Не помня нищо от ситуацията освен, че Милен Василев центрира, аз направих шпагат, за да стигна до топката и след това я видях във вратата. При тази ситуация един от Дани Златков и Живко Желев бяха до мен, но не мога да кажа дали се получи автогол или съм играл с ръка.“, обясни Евертон Джилио.

„Почувствах много силна болка и видях, че кокалчето на пръста ми е излязло навън, после нищо не помня. Оперираха ме, в момента съм с гипс, като докторите казват, че няма да мога да играя три седмици.“

„Аз обаче се надявам да ми сложат някаква пластмасова шина, за да мога да играя по-скоро, защото три седмици са много време. Със сигурност пропускам мачовете с Етър за Купата на България и Левски за първенство, защото трябва да държа ръката си в покои и на високо“, каза Том.