Един от най-големите кошмари на Левски Олимпия Любляна се завръща на европейската сцена и е един от евентуалните съперници на сините в първия им мач в Лига Европа. Словенците, обаче започват от първия предварителен кръг и може да отпаднат още преди Левски да е стартирал участието си.

Сините влизат във втория предварителен кръг на 15 и 22 юли, като ще са поставени. Левски е с втори коефициент от всички участници там, веднага след Бешикташ.

40 отбора ще са непоставени, което означава, че всеки един от тях може да е съперник на сините.

Сигурните имена засега са Судува и Шяулай от Литва, Спортинг Фингал и Шамрок Роувърс от Ейре, Нова Горица - Словения, Вадуц -Лихтенщайн, Сант Жулия - Андора, Брейдаблик - Исландия, Бангор Сити - Уелс, Атирау - Казахстан, Калев - Естония, Мика - Армения, Беса - Албания, Будучност - Черна гора, Викингур - Фарьорски острови, Клифтънвил - Северна Ирландия, както и носителите на купи в Латвия, Молдова, Люксембург, Малта и Сан Марино. Също така, Левски може да играе и с някой от победителите в първия квалификационен кръг. Освен Олимпия, оттам може да дойдат още Динамо Тбилиси и Джорджия - Грузия, Сконто - Латвия, Рейкявик-Исландия, Дъндолк - Ейре, Турку - Финландия, Тирана - Албания, както и два босненски и два молдовски отбора. Има вероятност да попаднат и два отбора от Унгария,тимове от Азербайджан, Македония и Черна гора.

Разбира се, някой от тях може да отпадне от отбор с още по-нисък коефициент и той да попадне в урната със съперници на Левски.

Окончателният списък с евентуалния първи противник на Левски ще стане ясен в края на месеца, защото все още не са завършили първенствата и финалите за националните купи в някои по-малки страни в Европа.

Зов за помощ! Изпрати SMS със съдържание „Levski” на 17777 и помогни на Георги Николов да живее!