Старши треньорът на Локомотив София Драгомир Окука обвини напрежението върху футболистите си преди мача със Спортист Своге, за трудно постигнатата победа с 3:2. „Железничарите” имаха ултиматум да бият, след издънката срещу Берое в първия кръг, и това явно им тежеше днес.

„Тежък мач за нас, ние сами си го направихме по-тежък. При 2:0 можехме да го решим и да вкараме още. Наши грешки позволиха на противника да ни настигне. Накрая рискувахме много, за да победим и бихме. Не направихме нищо специално, и най-важното са трите точки,” заяви Окука.

„Трудно се играе при такъв натиск, че трябва на всяка цена да бием. Ние искаме да играем в Европа, и затова трябва да бием. Такива ултиматуми обаче винаги правят нещата на обратно.”

„Знаем, че нещата не зависят от един или два мача. Трябва ни спокойствие и доверие. Не може да се очаква, че веднага ще покажем такава добра форма, като от пролетта. От натиска стават такива неща – от 2:0, до 2:2. Ние не сме Барселона, или Левски и ЦСКА. Може да бием в последните 10 мача и така да се класираме,” обясни своята гледна точка наставникът на Локо Сф.

„Благодаря на феновете на Локомотив, те знаят как работим ние. Ти видяха една интересна среща днес, това е футболът, и не трябва да има такива ултиматуми към футболистите,” каза още той.

„Пасков правеше грешки, които са опасни, затова го сменихме. Той е един опитен футболист, нямам проблем нито с него, нито с друг футболист. Просто търсех най-доброто решение за отбора. Имам доверие във футболистите си и съм сигурен, че с всеки следващ мач ще играем по-добре. Лесно получаваме голове, и това е проблемът, иначе имаме положения,” завърши Драгомир Окука.