Старши треньорът на Локомотив Сф Драгомир Окука призна, че ръководеният от него тим няма потенциал за титлата.

„Ако трябва да говорим реално, нямаме този капацитет. Нашата реална задача е да се класираме за Европа. Въпреки това, при добро стечение на обстоятелствата и предвид слабостта, която показват основните отбори в България Левски, ЦСКА и Литекс, е възможно да ни си удаде и възможността да атакуваме титлата. Моето мнение е, че силните отбори в България са понижили класата си и това води до изравняване на силите, а не израстването на отборите от втора линия. Това обаче прави шампионатът много интересен, а изненадващите резултати – многобройни. Аз обаче не определям тези резултати като изненадващи, а като логично следствие от това, че водещите тимове гледат по най-бързия начин да продават в чужбина всеки свой добър футболист“, заяви Окука.

Той добави, че дори през есента, когато Левски влезе в поредица от негативни резултати, той е прогнозирал, че „сините“ не бива да бъдат отписвани от борбата за титлата, защото са голям клуб. „Що се отнася до нашия мач с тях утре, възможен е всякакъв резултат. Те ще бъдат много амбицирани заради няколкото поредни загуби от Локо Сф, но нали знаете – човек никога не се задоволява с нищо. Иска още и още“, каза още сърбинът.

Той разкритикува капитана на отбора Георги Марков за червения му картон срещу Пирин, който е втори за него през пролетта. „Говорих с него след мача. Казах му, че неговите изявления са глупост. Червеният картон си е чист. Той не бива да опетнява името си на отличен футболист в края на кариерата си. А аз няма как да променя характера му на 38 години“, каза наставникът на Локо Сф.

Неговото мнение за евентуалното спиране на първенството, каквото предложение направиха Йордан Лечков и Валентин Михов, е противоположното. „Не виждам как, ако спрем първенството за две години, ще се намерят пари, за да бъде подобрена материалната база и стадионите. Нищо няма да се промени. Когато играех аз, пък и когато играеше Лечков, стадионите бяха горе-долу в същото състояние, но публиката идваше на стадионите, нали“, завърши Окука.