Старши треньорът на Локомотив София Драгомир Окука бе наказан да не води от скамейката отбора си в един мач. Дисциплинарната комисия към БФС се произнесе днес със санкции, и лиши Окука от възможността да наставлява момчетата си в двубоя с Миньор Перник след паузата в шампионата.

Решението на ДК е за оспорване на съдийско решение от страна на сърбина, като той трябва да се бръкне и за глоба от 500 лева. Наставникът на Локо Сф няма да може да използва срещу перничани полузащитника Марчо Дафчев, който също бе наказан.

Ето и всички решения на ДК:

А група

Марчо Дафчев (Локомотив Сф) 1 мач и 200 лв.

Кирил Акалски (Локомотив Пд) 1 мач и 250 лв.

Даниел Гаджев (Монтана) 1 мач и 1000 лв.

Иван Караманов (Ботев Пд) 1 мач и 300 лв.

Виктор Софрониев (Локомотив Мз) 1 мач и 250 лв.

Западна Б група

Светослав Ангелов (Ботев Враца) 1 мач и 175 лв.

Пейо Батинов (Ботев Криводол) 1 мач и 150 лв.

По доклад:

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А, ДК наказва Рилски спортист с имуществена санкция в размер на 500 лева.

Източна Б група

Мартин Димитров (Несебър) 1 мач и 125 лв.

По доклад:

За оспорване на съдийско решение, на основание чл. 34, ал. 1, т. 3 и, ДК наказва Мирослав Миронов - старши треньор на Дунав с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 250 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл. 34, ал. 1, т. 3 и, ДК наказва Петър Хубчев - старши треньор на Черноморец Поморие с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 250 лева.

Дублираща група

Иван Стоянов (Левски) 1 мач

Филип Николов (Монтана) 1 мач

Елитна юношеска група до 17 години

Димитър Узунов (Берое Стара Загора) 1 мач