Алжирският вратар Райс Мболи ще играе под наем в ЦСКА. Това разкри пред Гонг мениджърът на играча Мирчо Димитров. „Червените” и руският Криля Советов си стигнаха ръцете по сделката, като Мболи се връща на „Българска армия” като преотстъпен за една година. След изтичане на този период ще се водят отново преговори между двата клуба.

Личното желание на Мболи било да играе отново в ЦСКА и това повлияло върху сделката между двата клуба. Футболистът ще получава в ЦСКА доста по-ниска заплата от тази, която е получавал в Русия. Самият футболист обаче дължал да играе мачове в Европа и това е причината да избере завръщането си в София.

„Мболи се прибира на 2 август и ще се присъедини към ЦСКА. Всичко вече е уточнено. Предстои финална среща с шефовете на ЦСКА, но тя е само формална”, каза Димитров.

През първия си период на „Българска армия” Райс Мболи игра в групите на Лига Европа. Тогава той бе преотстъпен от Славия в ЦСКА. След това обаче Венци Стефанов продаде Мболи на Криля Советов, но там националът на Алжир не успя да пробие. Сега следва ново завръщане на вратаря на „Българска армия” преди старта на евроучастието на „червените”.