Петър Златинов вече официално е играч на Литекс.  Халфът подписа договор с оранжевите и ще бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич за предстоящите срещи, информира официалният сайт на клуба.

Опитният футболист водеше подготовка с ловчанлии от началото на юли и взе участие в няколко контроли. През последните 5 сезона той се подвизаваше в  Интер Баку, с който стана 2 пъти шампион на Азербайджан.

Занапред полузащитникът ще играе с номер 24, с който се изявяваше и при първия си престой в града на люляците. Златинов е петото досега ново попълнение в тима след Джемал Берберович, Юрген Джазула, Миро Манолов и колумбиеца Джордан.

Петър Златинов е роден на 13 март 1981г. За него това е второ акостиране в Литекс след 2005 г, когато стана важна фигура в състава на Люпко Петрович, класирал се в групите и в последствие стигнал до 1/16-финал в Лига Европа. Тогава офанзивният халф записа за оранжевите близо 80 официални мача в различните надпревари, петнайсетина гола и още толкова асистенции. През зимата на 2008г. Златинов бе трансфериран в Интер Баку, където игра 5 сезона. В кариерата си опитният футболист е защитавал още цветовете на ЦСКА, Черно Море и Динамо Минск.