Атанас Джамбазки официално стана треньор на Ботев Враца, след като във вторник следобед подписа своя договор с тима. Новината за Гонг съобщи изпълнителният директор на Ботев Пламен Николов.

Врачани останаха без наставник, след като Сашо Ангелов подаде оставка през уикенда. Ангелов напусна своя пост след загубата с 2:4 от Монтана в мача от 5-ия кръг на А група.

След това започнаха и спекулациите с името на Джамбазки. Първоначално Николов отричаше тези информации.

Пред Гонг днес обаче той потвърди, че Джамбазки е подписал своя договор с тима.

„Да, Атанас Джамбазки е новия треньор на Ботев Враца, с помощници Георги Станков и треньор на вратарите Илия Вълов”, заяви Николов в ефира на Спортно Шоу Гонг.

„Сашо Ангелов сам подаде оставка, а когато един човек подаде оставка, няма смисъл да бъде обсъждана. Така е преценил, че не може повече да води отбора. Загатна след мача с Левски, че има проблеми. Не е сериозно след загуба от Левски да има сътресения, но след поражението с Монтана, той каза че е категоричен и иска да напусне. Това е нещо нормално във футбола, когато има поредица от загуби и отборът не печели точки, да се потърси промяна”, добави изпълнителният директор на Ботев.

„Джамбазки ще изведе отбора в 18 часа за първата си тренировка. Смятаме, че той ще помогне на отбора да остане в А група. Нямаме правото да направим само едно мимолетно пребиваване в елита, след като толкова дълго чакахме това завръщане”, завърши Атанас Джамбазки.