Лудогорец се раздели официално с четирима футболисти, чиито договори няма да бъдат подновени. Това са капитаните Емил Гъргоров и Станислав Генчев, титулярният централен бранител Любомир Гулдан и Урош Гулобович. Техните договори, които изтичат това лято, няма да бъдат подновени от ръководството. Ивайло Петев заяви, че това е част от плана за подмладяване на Лудогорец.

„Ще се върна в годините назад, в тия 3 години, в които съм начело на Лудогорец сме изграждали 2 или 3 отбора, сега ще ни се наложи пак да концентрираме внимание в тази насока“, заяви Петев.

„Ще се разделим с част от нашите звезди. Чрез вас искам да им благодаря за това, което свършиха, което направиха за нашия клуб. Ще дадем път на по-млади момчета, аз съм оптимист и шансът, който ще получат момчетата, които са играли по-малко трябва да се възползват по най-добрия начин и Лудогорец да изглежда по убедителен начин.“

„Голубович, Генчев, Гулдан и Бадема няма да са част от нашия отбор. Договорите им изтичат, това е причината. Ще отидат в добри отбори, защото са добри футболисти“, допълни Петев, който сам ще избере новия капитан на тима.

Официално: Лудогорец се раздели с двама капитани и твърд титуляр

източник: Lap.bg, архив

Изпълнителният директор Ангел Петричев пък допълни: „Голямо благодаря на тези момчета, те дадоха максимума от себе си да се представя Лудогорец по този начин. Единствено мога да им пожелая много здраве и успешно продължение на кариерата им, в което съм сигурен, че ще имат такова.“