Представителният тим на Левски ще играе контролна среща със сръбския гранд и носител на КЕШ през 1991 г. Цървена звезда. Двубоят ще се състои в неделя (11 октомври) от 17,30 ч. на стадион „Георги Аспарухов", съобщава официалният сайт на "сините".

ПФК Левски съобщава на своите привърженици, че единствено сектор „А" на стадиона ще бъде отворен за зрители. Входът за притежателите на сезонни абонаментни карти е свободен, останалите привърженици ще могат да влязат на стадиона срещу билет на цена един лев. Касите на "Герена" ще работят от 15,30 ч.

Левски и Цървена звезда играха в началото на тази година контролна среща в кипърския курорт Агиа Напа, която „сините" спечелиха с 2:0 с голове на Дарко Тасевски и Георги Христов.

Това е Цървена звезда

Клубът е създаден през 1945 г. Цървена звезда е единствения сръбски отбор, който е печелил европейски клубен трофей. През 1991 г. в град Бари те завоюват КЕШ. Същата година в Токио отбора печели и Междуконтиненталната купа, но губи финала за Суперкупа на Европа от носителя на КНК - Манчестър Юнайтед. Цървена звезда има и финал за Купа на УЕФА през 1979г , който губи от Борусия Мьонхенгладбах.

Цървена звезда има 25 шампионски титли на страната си (18 на бивша Югославия, 6 на бивша Сърбия и Черна и 1 на Сърбия) и 22 национални купи (12 на Югославия, 9 на Сърбия и Черна гора и 1 на Сърбия). Много звезди на световния футбол са тръгнали от този клуб: Деян Савичевич, Владимир Югович, Синиша Михайлович, Дарко Панчев, Деян Станкович, Неманя Видич и Никола Жигич.

Президент на Цървена звезда е Владан Лукич. Старши-треньор на тима - Владимир Петрович.