Ръководството на Лудогорец обяви официално завръщането на Георги Дерменджиев начело на „орлите“. От пресцентъра потвърдиха новината, че наставникът ще води шампиона на България отново. По-рано днес стана ясно, че Едуард Ераносян e напуснал поста.

Ето и цялото съобщение, без редакторска намеса:

Георги Дерменджиев се завръща в Лудогорец

Старши треньорът Георги Дерменджиев, извел ПФК Лудогорец до историческото участие в груповата фаза на Шампионската лига, се завръща начело на отбора. Специалистът ще води тренировката на тима днес след като досегашният наставник Едуарт Ераносян подаде оставка.

Георги Дерменджиев е от самото начало на проекта „Лудогорец“. Той беше привлечен за помощник на Ивайло Петев през сезон 2010/2011 г., когато „орлите“ се бореха за спечелване на промоция в А група. Той е основна част от успехите на отбора, спечелването на четирите шампионски титли, 2-те купи на България и 2-те Суперкупи. Пое кормилото в ПФК Лудогорец в труден момент и успя да го класира в групите на Шампионската лига, където спечели 4 точки.

Сега се завръща в Лудогорец въпреки напредналите преговори с именити отбори от Кипър и Китай. Той подписва новия си контракт до юни 2017 г.

В близките дни Дерменджиев ще обяви екипа си. Досегашният помощник на Едуарт Ераносян Ради Здравков също подаде оставка в знак на солидарност с досегашния наставник.

Очаква се Георги Дерменджиев да застане на пейката в предстоящия мач за тима. Лудогорец приема Пирин в мач от 15-ия кръг на А група. Двубоят е в събота от 16.30 часа на "Лудогорец Арена". Срещата можете да наблюдавате в Gong Play и по Diema sport. Мачът ще бъде проследен по Дарик радио и минута по минута в Gong.bg.