Защитникът Димитър Везалов е първото ново попълнение в зимната селекция на Берое, съобщава BeroeOnline. Договорът на бранителя с Любимец изтече и той отказа да го поднови като реши да премине под Аязмото.

Преговорите с Везалов започнаха още преди няколко месеца и в крайна сметка той реши да подсили Берое.

Както е известно отборът се раздели със защитникът Янко Вълканов. Неговото място в отбора ще бъде заето именно от Везалов.

Димитър Везалов е роден на 13 април 1987 година в Банско. Юноша на столичния Септември. Той дебютира в "А" група на 17-годишна възраст, с екипа на Марек, където треньор е неговият откривател Румен Стоянов. По-късно бранителят изкара сезон и половина в Свиленград и помогна на местния тим да се класира за професионалния футбол, след което кариерата му премина през Монтана, Септември и отново в Свиленград, където бе до началото на 2010 г. Тогава Везалов подписа с Любимец.

Преди година и половина 23-годишният централен защитник бе искан и от ЦСКА. Той бе набелязан от тогавашният треньор на армейците Любослав Пенев, който остана впечатлен от качествата на играча в мача на ЦСКА за купата на България със Свиленград, в които Везалов бе един от най-добрите на терена. След напускането на Пенев от Армията обаче трансферът на Везалов пропадна. През лятото интерес към футболиста проявиха от Славия, но до трансфер не се стигна.