Антон Велков потвърди пред Гонг, че поема новака в А група Марек. Бившият треньор на Локо София, Черноморец и Миньор ще бъде представен в новия си клуб в понеделник, ден преди да започне подготовката на тима.

"Отдавна се бях разбрал с ръководството на Марек в лицето на изпълнителния директор Иво Паргов. Чакахме единствено развитието по избора на селекционер на младежкия национален отбор. Имам уверението, че проблемът с лиценза ще бъде решен и отборът ще играе в елита", заяви Велков.

Дупничани стартират подготовката си във вторник, 10 юни. На първата тренировка се очакват едно-две нови имена, но ядрото на отбора, който спечели шампионата а Б група миналия сезон, ще бъде запазено.

"Високопарните изхвърляния са ми чужди. Ясно е, че целта на Марек е да оцелее в А група. Това може да стане само със сила, воля и характер. Ще се държим скромно. В отбора ще играят само българи, да говорим за чужденци е несериозно. Футболистите, които са минали през битките във В и Б група, ще бъдат запазени. Усилията им няма да останат недооценени. Естествено, ще има и попълнения. Със сигурност ще има нови имена и заради изискването за дублиращ младежки отбор до 21 години", добави Антон Велков.

Програмата на Марек предвижда два лагера на българска земя преди началото на новия шампионат. Следващата седмица ще бъдат обявени и част от датите за контроли.

По отношение на финансовата сигурност до края на сезона Тони Велков заяви, че още не е провеждал среща с кмета на Дупница Методи Чимев. Изпълнителният директор на клуба Иво Паргов обаче го е уверил, че проблем в това отношения няма да има.