Обвинение за длъжностно присвояване е повдигнато на президента на ЦСКА Александър Томов и на изпълнителния директор на армейците Александър Гарибов. Това стана ясно след като близо три часа Томов беше разпитван в сградата на Националното следствие. След разпита Томов заяви пред събралите се журналисти, че е бил коректен и не може да става и дума за никакво длъжностно присвояване.

След като беше разпитван повече от три часа, Томов излезе и потвърди новината, че срещу него и Гарибов са повдигнати обвинения за присвояване. Според него обаче не може да става дума за такова нещо, тъй като следователите днес са го разпитвали само за паричен превод на стойност 3,5 млн. евро между стария и новия собственик на клуба.

Александър Томов още веднъж посочени, че е сигурен в коректността си и допълни, че националното следствие върши добре своята работа. Той съобщи, че ще предостави абсолютно всички документи, които са му изискани по случая.

Срещу Александър Томов и Александър Гарибов беше повдигнато досъдебно производство от прокуратурата за длъжностно присвояване на пари в размер на 5 млн. евро.

Според прокуратурата парите са били преведени от „Кремиковци” на ЦСКА като след това част от тези суми са отишли в офшорни фирми, притежание на Томов.