Обръщение от проф. Светлин Танчев - Кмет на Община Стара Загора, към треньорското ръководство и футболистите от ПФК Берое АД Стара Загора, членовете на футболен клуб Берое, всички привърженици на Берое, гражданите на Стара Загора:

"Повече от 90 години, професионализма на треньорите и футболистите от футболния клуб Берое са предизвиквали радостни емоции и чувство на гордост за това, че този отбор е наш, на старозагорци. Берое е Стара Загора и Стара Загора е Берое и аз като кмет на тази Община съм един от Вас, фен на Берое и гражданин на Стара Загора. Това още повече ме прави съпричастен и отговорен за съдбата на любимия отбор.

Независимо от финансовите трудности, пред които сме изправени всички ние и в частност Община Стара Загора, спорта и най-вече футбола е бил и ще бъде обгрижван от бюджета на Общината. Разбира се пречките и предизвикателствата за преодоляване, за да постигнем желаното финансиране не са малко. Те обаче не могат и няма да ми попречат да намеря необходимото за всички нас решение, както и до сега съм го правил. То едва ли е достатъчно, но е възможното и законното.

Предоставяната материална база на клуба изцяло се издържа от общинския бюджет. Инвестициите, които Общината е направила през последните 3 години за стадион Берое са над 1 милион лева. Община Стара Загора поема и разходите по транспорта на отбора при гостувания.

Уверен съм, че това до голяма степен остава незабележимо и сред една не малка част от привържениците на футболен клуб Берое е недостатъчно.

Търсим вариант да подпомогнем финансово и собственика на ПФК Берое - СНЦ "Футболен клуб Берое 1916 - ветерани" още през тази 2009 година с 50 хил. лв., като сумата, която имам намерение да предложа на предстоящата сесия на Общински съвет - Стара Загора за Бюджет 2010 година няма да бъде по-малка от 250 хил. лв.

Причината, поради, която не можем да финансираме директно професионалния футболния клуб Берое АД е липсата на нормативна уредба. Могат да се субсидират само сдружения с нестопанска цел.

Уверявам Ви, че ръководството на Община Стара Загора прави и ще направи всичко, което е по силите му, за да осигурява средства за футболния отбор. Да не забравяме обаче, че в града има и други спортни клубове, социални заведения и културни институции, които също очакват и заслужават финансиране.

Използвам възможността да поздравя и благодаря за всеотдайността и добрата игра през есенния полусезон на всички играчи, треньори, ръководители и фенове на Берое и да пожелая на всички много здраве и успехи и през следващата 2010 година".