Община Пловдив няма да става акционер във ФК Локомотив Пловдив и комплекса в парк „Лаута” ще бъде отдаден на концесия. Това стана ясно по време на продължилата около два часа среща между представители на общината, собственикът на футболния клуб Галя Павлова и хора от другите спортни клубове, носещи това име и ползващи зали и терени в комплекса

Предмет на дискусията бяха бъдещите отношения между клубовете, след като стадионът бъде отдаден на концесия. Галя Топалова заяви, че има изготвен идеен проект за бъдещето строителство, включващ помещения за всички спортове, които имат площ на настоящия стадион. Тя обеща да го представи в общината след около месец.

От своя страна зам-кметът Георги Шопов заяви, че ще изпрати до клубовете писмо с принципните изисквания към бъдещия концесионер, като това ще стане до 29 февруари.

Преди около три месеца кметът Славчо Атанасов анонсира, че общината може да вземе 25 процента от акциите.

По време на дискусията се разбра, че новият закон за концесиите връзва ръцете на Общината и процедурата по отдаването на комплекса в парк „Лаута” ще се проточи най рано до юни месец.