Община Пловдив ще наеме консултанти, която да подготвят техническо задание за градския стадион "Пловдив", който се нуждае от ремонт и модернизация. Това обяви кметът на града Иван Тотев. Той поясни, че единият ще бъде от УЕФА, а другият от Международния олимпийски комитет.

 "Търсим вариант, който да е максимално евтин за изграждането на каквото и да е. Обмисля се да бъдат премахнати трибуните от източната част, зала "Чайка" и двете трибуни отстрани, а всичко останало ще се опитаме да го запазим. На този етап провеждат обследвания на залите, за да могат от лятото да се дадат за ползване от спортните клубове. Тоест тази част от конструкцията на стадиона със сигурност ще се запази."

"Важно е тази година да се направят предпроектните проучвания с консултантите, догодина да се изготви проект и евентуално чак лятото на 2017 г. да се говори за пари и строителство. Естествено за осъществяването на този проект Община Пловдив ще търси финансиране от държавата", поясни Иван Тотев. Кметът добави, че се търси решение и за проблема със стадион "Христо Ботев". В момента концесионер на този спортен комплекс е ФК Ботев. Изграждането му обаче спря с фалита на Корпоративна търговска банка през 2014 година.  "Говорим с ръководството на Ботев, за голямо съжаление мога да кажа, че всичко опира до пари", добави още кметът.